94 % af sikkerhedsbristerne i Windows kan undgås ved én ting!

En ny gennemgang af sikkerhedsbrister i Windows-systemer peger endnu en gang på, at det er uhyre vigtigt at kontrollere, hvilke personer og programmer der må hvad.

Sikkerhedsfirmaet Avecto har ved en gennemgang af 530 rapporterede Windows-sårbarheder fundet ud af, at 94 pct. af dem kan elimineres ved at fjerne administratorrettighederne for Windows. Det skriver computerworld.com.

Især sårbarheder relateret til Windows-browserne Edge og Explorer kræver administratorrettigheder for at blive udnyttet. Hver eneste browser-relaterede sårbarhed kunne udryddes ved at slå administrator-rettighederne fra.

»Det viser, at det bør være en hjørnesten for alles sikkerhedsberedskab at kontrollere, hvem der har adgang til hvad i systemerne, herunder også Windows,« siger CEO og medstifter af Evecto, til computerworld.com.

Blandt de tre seneste Windows-styresystemer er der blevet rapporteret flest sikkerhedsfejl i Windows 10, der med sine 395 opdagede sikkerhedsfejl ligger betydeligt over både Windows 8 og Windows 8.1, der begge havde 265 opdagede sikkerhedsbrister i 2016.

Klik her for at læse hele nyheden hos Version2.

Vi er stolte over vores certificeringer og tildelinger, som vi arbejder hårdt for at opnå hver eneste dag, så du er sikker på, at vores løsninger altid lever op til de høje kvalitets- og sikkerhedskrav, der er påkrævet.